Inicio > Mis eListas > fcoc > Mensajes

 Índice de Mensajes 
 Mensajes 461 al 480 
AsuntoAutor
Hores de sortida R Carlos C
RV: Accés a Rasos! Carlos C
2 dies de la cerda Toni Cam
ENHORABONA crescalv
BO i Blues Lluis Cu
Rasos ara x ar
BO i Blues Lluis Cu
Extracte de Reglam LLuÝs Fe
15a caminada popul Termens,
Campionats de Fran Federaci
2 dies de la Cerda Abel Led
Re: 2 dies de la C Jes˙s Lo
WC BELGICA Ramon Ca
FOTOS GUAYS Ramon Ca
Resultats de Rasos TINTAGEL
Re: WC BELGICA Ignasi E
ALLOTJAMENT HOTEL DANIEL R
Re: FOTOS GUAYS LluÝs Tr
Raid Btt-O Font Ro Toni Cam
Inscripcions al Ca Federaci
 << 20 ant. | 20 sig. >>
 
FCOC
Pßgina principal    Mensajes | Enviar Mensaje | Ficheros | Datos | Encuestas | Eventos | Mis Preferencias

Mostrando mensaje 470     < Anterior | Siguiente >
Responder a este mensaje
Asunto:[fcoc] 15a caminada popular Gósol (BerguedÓ)
Fecha:Martes, 18 de Junio, 2002  14:53:28 (+0200)
Autor:Termens, Assumpciˇ <asun @...es>

15a. CAMINADA POPULAR GÓSOL - BERGUED└
DIUMENGE, 14 JULIOL DEL 2002
ORGANITZA: AMICS DE LA CAMINADA POPULAR DE LA VALL DE GÓSOL
 
ITINERARI
Enguany l'itinerari de la caminada passarÓ per nous viaranys, agafarem el vell camí ral de Gósol a Saldes pel coll de Jou, anomenat també camí dels miners. El feien servir els miners de Gósol per anar a les mines de carbó de Saldes. També tindrem l'oportunitat de veure a prop, la destrossada zona de coll de Jou, prÓcticament desaparegut, per les mines a cel obert, avui abandonades, sota mateix del Pollegó Inferior del Pedraforca.
El camí sortirÓ de la Plaša Major, girarem ben aviat a l'esquerra per agafar l'ample camí que va a Cap de Cedís, sota mateix del coll del Verdet. Passarem pel Campet on hi ha dues cases enmig dels prats. Seguirem amunt fins trobar a la nostra dreta un camí més estret que transcorre entre prats. Passarem el pedregós torrent de Rubinat i seguint endavant (1.32 km) s'arriba a una corba cap a la dreta que nosaltres deixarem i seguirem recte, tot seguint un camí de bestiar.
Ara, el camí agafa una pista que ens menaria al torrent de l'Aubagó sota la tartera del Pedraforca, tirem endavant cap una altra pista que la seguirem cap a l'esquerra fins l'inici del camí ral (3.43 km). Ara el camí enmig del bosc és forša planer fins arribar a les mines a cel obert, gran bassa mig plena d'aigua (és fÓcil veure-hi isards que hi van a beure) estem al que queda del coll de Jou que s'insinua davant nostre (5.1 km).
Donarem la volta a la bassa per arribar a trobar una pista que puja de Saldes, tirarem cap a la dreta, on hi ha un bosc (5.23 km). Primer control.
Ara el camí segueix pel mig del bosc, trobarem una pilona dreta, era el suport de les vagonetes de carbó que venien de les mines de l'EspÓ. Seguirem sentit sud on hi ha un collet herbat, girarem cap a l'est i amb suau baixada arribarem als Cantinals, cresta de petites agulles. El camí passa enmig de dues d'elles. Ara passem per sota la línia d'alta tensió, som al pla del Reig. Hem de creuar la carretera asfaltada (6.71 km) per anar a cal Vicenšó, seguint avall trobarem l'última casa de l'EspÓ, seguim baixant cap a la Farga de Feners (7.47 km). Segon control.
Es creua la passera sobre l'Aigua de Valls i s'agafa el camí que puja cap el coll de Feners (8.81 km). Aquí hi ha una antiga pista que seguirem fins a Clota (9.08 km). Tercer control i esmorzar.
Després d'un descans, seguirem tot planejant per una pista enmig del bosc fins arribar a pla Muniu (9.96 km). Tirant sempre per la pista que seguim, trobarem la que va de Sorribes al Verd, la seguirem una estona fins trobar, a la nostra esquerra, la pista que ens portarÓ a les cases de Serres (11.6 km). Quart control.
De Serres seguirem cap a prat Gironell, baixada cap al torrent dels Morers per trobar tot seguit la pista que baixa de les Colladetes, la seguirem fins la Paguera per arribar tot seguit al Molí (13 km). CinquŔ control.
La Caminada ja arriba a la fi, ens falta la pujada cap a Gósol pel camí antic del Molí. A la Plaša hi trobarem l'últim control, el sisŔ (14.18 km). Una medalla de record clourÓ un matí de muntanya per terres del Pedraforca i la plana gosolana.
 
HORARI D'ACTIVITATS
- a les 7 del matí, repic de campanes per despertar els marxaires.
- a les 8 del matí, sortida dels caminants des de la Plaša Major.
- en acabar la caminada, lliurament d'una medalla de record a mesura que es vagi arribant a la plaša.
 
NOTES ALS PARTICIPANTS
- pels que desitgin venir el dia abans, podran acampar al cÓmping de Gósol, al preu de 3 euros per persona. Tlf. 973 370 134 - 932 327 327
- tots els participants rebran un dorsal d'inscripció que donarÓ dret a l'avituallament tradicional, i també a la medalla de record.
- a l'esmentat dorsal s'anotarÓ el pas dels controls i hi haurÓ dibuixat tot l'itinerari i llocs de control.
- a cada control hi haurÓ un servei de jeep per donar el suport convenient en cas de necessitat
- també hi haurÓ un servei de deixalles, us agrairem que el feu servir per mantenir net l'entorn.
- el camí estarÓ degudament senyalitzat.
- el preu d'inscripció serÓ de 6 euros.
- mentre tingui lloc la caminada no es podrÓ circular amb vehicles de motor, llevat dels propis de l'organització i solament en cas de necessitat.
- hi haurÓ servei d'assistŔncia a cura de la Creu Roja. Malgrat aix˛, l'organització no es fa responsable dels accidents que es puguin produir.
- no s'admeten bicicletes de muntanya a la caminada.
- si porteu gos cal dur-lo lligat.
 
INSCRIPCIONS
- la tarda de la vigília, a la plaša, de 6 a 8.
- la vigília, al cÓmping de Gósol.
- el mateix dia, a la plaša, a partir de les 7 del matí.
 
INFORMACIÓ
de 8 a 10 del vespre: 973 370 187 / 973 370 248 / 973 370 016